Efekty wege w rzeźniach |
Autor |
Wiadomość |
kubu
świerzak
|
Wysłany: 2016-05-27, 21:43 Efekty wege w rzeźniach
|
|
|
Witam. Ja z takim króciutkim zapytaniem, czy są jakiekolwiek dane z jakichkolwiek rzeźni świadczące o tym, że zwierząt jest zabijanych mniej/coraz mniej? Wystarczy mi odpowiedź tak/nie, a jeżeli "tak" to prosiłbym o te dane dla potwierdzenia. Oraz czy którakolwiek z rzeźni przeszła na bardziej "humanitarne" [czyt. mniej bolące] zabijanie zwierząt? Pytam z czystej ciekawości, żeby nie było. |
|
|
|
 |
werty
Łamacz Klawiatur

|
Wysłany: 2016-05-30, 09:16
|
|
|
mniej to na pewno nie może w państwach gdzie władze kładą nacisk ana dobrostanek zwierzątek może w Dani, uj wi
ale w takich China czy Indiach gdzie lud zaczyna się bogacić to każdy chce ochłap próbować i wzrasta światowa produkcja truchała pomimo,ze wyją różniachne organizacje że gnój nas zaleje i takie tam podobne pierdzieluchy
na pewno jak wegeaktywiści cuś tam nagrają jak ino półgłówki znęcają się przy uboju to może prokurator sie zainteresuje ale dewiacji zatrudnionej przy uboju to na pęczki jezd
lepszjesze byłoby ptaszku pytanko czy spadek produkcji jezd |
Ostatnio zmieniony przez werty 2016-05-30, 09:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tequilla
Veg Do Potęgi wujek dobra rata

|
Wysłany: 2016-05-30, 09:24
|
|
|
są eksperymenty nad usypianiem zwierząt w specjalnych komorach - gazem ( nie pamiętam dokładnie, chyba stężonym CO2 albo azotem? ). Jest to o wiele bardziej humanitarny sposób, ale nie mam pojęcia na ile takie rzeźnie zostały już wprowadzone do użytku. |
_________________ rzułta rzaba rzarła rzur
cat bless you
 |
|
|
|
 |
taffit
VegAdmin Pieprzony Bad Boy

|
Wysłany: 2016-05-30, 14:11
|
|
|
Produkcja mięsa z uboju wg GUS (Roczniki rolnictwa)
Na świecie:
Mięso z uboju w 2000 r. - 233 477 tyś. ton (Chiny 62 110 tyś. ton)
Mięso z uboju w 2013 r. - 310 380 tyś. ton (Chiny 83 462 tyś. ton)
W UE:
Mięso z uboju w 2000 r. - 43 141 tyś. ton
Mięso z uboju w 2013 r. - 44 355 tyś. ton |
_________________ Jadasz rosół z kur wielu? |
|
|
|
 |
Zlykalafior
Mały Veg

|
Wysłany: 2016-08-13, 13:17
|
|
|
Wiem, że w tym roku władze chwaliły się wzrostem produkcji wieprzowiny w Polsce i podpisaniem nowych kontraktów zagranicznych. Niestety tak jak powiedzieli inni - im ludzie są bogatsi, tym jedzą więcej mięsa.
Jeszcze tylko dodam, że nie ma czegoś takiego jak humanitarne zabijanie... |
|
|
|
 |
vegana78
świerzak
|
Wysłany: 2017-08-24, 14:53
|
|
|
Wydaje mi się jak wyżej wzrosła produkcja wieprzowiny a co za tym idzie zabijanie zwierząt.
Straszne, ale niestety taka jest prawda ... |
_________________ http://nie-cholesterolowi.pl/ |
|
|
|
 |
|