Lody |
Autor |
Wiadomość |
stephanie
Wyższy Stan Ducha

Pomogła: 2 razy Wiek: 40 Posty: 826 Skąd: Piekary Śl./Posen
|
Wysłany: 2007-05-23, 23:01
|
|
|
XsebaX napisał/a: | Nie ukrywam, że najbardziej z wszystkich lodów smakują mi... sorbety
Wegańskie to i jakie smaczne. Pamietam jak ladnych kilka lat temu popularne byly takie ala sorbety truskawkowe w bialych kubeczkach. Tanie i smaczne. Szkoda, ze juz niedostepne w sprzedazy |
W takich małych oldskulowych kubeczkach? Bo wydaje mi się, że mówimy o tych samych. |
|
|
|
 |
Alispo
Veg Do Potęgi

Pomogła: 16 razy Wiek: 39 Posty: 3461 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-05-23, 23:08
|
|
|
oo,a ja to jadlam jakos chyba mniej niz kilka lat temu..a moze..tesciowa miala kiedys w sklepie;)musze wyczaic czy nadal tego jednak na rynku nie ma. |
_________________ http://onlyonesolution.org |
|
|
|
 |
ina
Łamacz Klawiatur

Pomogła: 1 raz Posty: 273
|
Wysłany: 2007-05-24, 06:38
|
|
|
XsebaX napisał/a: | Pamietam jak ladnych kilka lat temu popularne byly takie ala sorbety truskawkowe w bialych kubeczkach. Tanie i smaczne |
Są dostępne w Kauflandzie |
|
|
|
 |
MoSSi
Veg przez duże V Master :)

|
Wysłany: 2007-05-26, 16:37
|
|
|
w Plazie w Rybniku jest mnóstwo lodów i sorbetów Grycan... mniam sa przepyszne!! Jakbym mogła to bym z każdego rodzaju wzięła po porcji nie dziwię się, że do nich były największe kolejki. |
_________________ Choć droga jest bez końca
Pozornie bez znaczenia
Mniemam, że mam powody
By drogi swej nie zmieniać
Nie zmieniać...
 |
|
|
|
 |
mehndia
Wyższy Stan Ducha vegan

Pomogła: 4 razy Posty: 646
|
Wysłany: 2008-03-21, 14:24
|
|
|
fajnie wiedziec ze grycan ma weganskie lody!
czyba, ze cos sie zmienilo?
|
|
|
|
 |
cassandra
Veg przez duże V empatyczna dusza

Pomogła: 6 razy Wiek: 36 Posty: 1023 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-03-21, 14:37
|
|
|
sorbet sorbetami a gdzie mozna znalezc lody z mleka sojowego? |
_________________ wegańskie, eko kosmetyki i suplementy - http://sweetpiggy.com.pl |
|
|
|
 |
mehndia
Wyższy Stan Ducha vegan

|
Wysłany: 2008-03-22, 11:30
|
|
|
w tesco sa takie mrozone deserki owocowe w kilku smakach (1,99zl).
mozna jesc jak lody albo rozmrozic i uzyc jako sos do ryzu czy czegos innego;)
sklad: truskawki-50%, porzeczki czarne-30%, substancja stabilizujaca (dekstroza, E412, E466-weganskie)
edit: to tak poza pytaniem cassandry;) |
|
|
|
 |
stephanie
Wyższy Stan Ducha

|
Wysłany: 2008-03-26, 23:49
|
|
|
mehndia napisał/a: | w tesco sa takie mrozone deserki owocowe w kilku smakach (1,99zl).
mozna jesc jak lody albo rozmrozic i uzyc jako sos do ryzu czy czegos innego;)
sklad: truskawki-50%, porzeczki czarne-30%, substancja stabilizujaca (dekstroza, E412, E466-weganskie)
[url=http://img120.images...je7.jpg]Obrazek[/URL]
edit: to tak poza pytaniem cassandry;) |
No to właśnie o tych była mowa |
|
|
|
 |
mehndia
Wyższy Stan Ducha vegan

|
Wysłany: 2008-03-27, 20:19
|
|
|
a to nawet nie wiedzialam, pisaliscie o jakis bialych kubeczkach |
|
|
|
 |
stephanie
Wyższy Stan Ducha

|
Wysłany: 2008-03-27, 20:38
|
|
|
A bo zmienili opakowania |
|
|
|
 |
vanityy
Veg Do Potęgi

Pomogła: 4 razy Wiek: 29 Posty: 2343 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2008-04-20, 10:24
|
|
|
właśnie wcinam bolero pyyszooota,
tylko że u nas można dostać tylko truskawkowe, ale i tak wypas |
_________________ - Tatooo. a gdzie sa ludzie? - pyta mały yeti
- Ludzie się skończyły - jedz dżem.
Można pogłaskać naszego królika i nadać mu imię. Królik ma to w dupie a państwu będzie miło |
|
|
|
 |
mehndia
Wyższy Stan Ducha vegan

|
Wysłany: 2008-04-25, 14:27
|
|
|
mam jeszcze pytanie odnosnie grycana,
pisaliscie ze wafelki sa weganskie, ale czy kazde? bo sa takie male, jasne i cienkie, w ktore wkladaja 1-2 galki oraz wieksze, ciemniejsze i twardsze, do ktorych wkladaja wiecej galek (takie jakby rozki ktore maja fakture w kratke, wiecie o co chodzi?) dalam ostatnio mamie do zjedzenia bo jakies takie podejrzane ale na przyszlosc fajnie byloby wiedziec |
|
|
|
 |
stephanie
Wyższy Stan Ducha

|
Wysłany: 2008-04-25, 21:37
|
|
|
mehndia napisał/a: | mam jeszcze pytanie odnosnie grycana,
pisaliscie ze wafelki sa weganskie, ale czy kazde? bo sa takie male, jasne i cienkie, w ktore wkladaja 1-2 galki oraz wieksze, ciemniejsze i twardsze, do ktorych wkladaja wiecej galek (takie jakby rozki ktore maja fakture w kratke, wiecie o co chodzi?) dalam ostatnio mamie do zjedzenia bo jakies takie podejrzane ale na przyszlosc fajnie byloby wiedziec |
Z tego co pamiętam to na pewno wegańskie były te ciemniejsze. Ale jak było z tymi jasnymi to nie pamiętam. |
|
|
|
 |
Jakub
Guru Veg takCZYtak,CALLmeJAK

|
Wysłany: 2008-04-26, 06:34
|
|
|
stephanie napisał/a: | mehndia napisał/a: | mam jeszcze pytanie odnosnie grycana,
Z tego co pamiętam to na pewno wegańskie były te ciemniejsze. Ale jak było z tymi jasnymi to nie pamiętam. |
A skąd to info. Bo mnie się zawsze wydawało że w wafelkach jest jakieś mleko/jajka czy ich pochodne. |
_________________ "Umysł jest swoją własną siedzibą
i w sobie samym może zamienić
niebo w piekło i piekło w niebo."
John Milton |
|
|
|
 |
mehndia
Wyższy Stan Ducha vegan

|
Wysłany: 2008-04-26, 09:01
|
|
|
Jakub napisał/a: | (...) Bo mnie się zawsze wydawało że w wafelkach jest jakieś mleko/jajka czy ich pochodne. |
hm mi wlasnie tez.
jakos nawet nie mam przekonania, ze te sorbety sa weganskie. no i zniesmaczylo mnie, ze niektorzy po kazdej nalozonej galce plucza to do nakladania, a inni nie, chyba zeby bylo szybciej jak stoi kilkumetrowa kolejka. to byl chyba moj weganski pierwszy i ostatni raz w grycanie
a jeszcze co do lodow to zamierzam w lecie zrobic zapas pysznych sorbetow na zime ze swiezych owocow:) mniam mniam |
|
|
|
 |
|