Przesunięty przez: taffit 2012-03-31, 08:04 |
Trójmiasto (Tfuj-miasto) |
Autor |
Wiadomość |
__dede__
Mały Veg

|
|
|
|
 |
Kubuś
Veg Dojrzały

|
Wysłany: 2011-10-17, 20:53
|
|
|
Świeżynka w Gdańsku pozdrawia ) |
|
|
|
 |
olotasak
Veg nad Vegami

|
Wysłany: 2012-01-08, 11:31
|
|
|
Z dziką radością i niedowierzaniem zapraszamy w Nasze skromne Fukafe progi.
Piątek 13-ego. godz 19.00.
Fukafe
ul. Olejarna 2
Gdańsk
Wernisaż fotografii „Łasuch” Michała Sikorskiego, towarzyszy kameralnemu otwarciu klubokawiarenki.
Michał Sikorski w „Łasuchu” przedstawia na pozór normalne zachowania, czy sytuacje w krzywym zwierciadle. Objadanie się i łakomstwo w trójmiejskiej scenerii. Wystawa jest krytyką konsumpcyjnego stylu życia, w którym ilość nie koniecznie przekłada się na jakość.
A my? Kierujemy się zasadą zrównoważonego rozwoju, szacunku do zwierząt i środowiska. Ważne są dla Nas metki i etykiety. Startujemy delikatnie. Liczymy na wyrozumiałość, cenne uwagi, współpracę i propozycje. Miejsce wyjątkowe, oferta na razie skromna i jedyna. Dla Łasuchów – słodko i z kofeiną. Zapraszamy na antresolę Galerii Sztuki Pionova.
Mamy nadzieję że to początek Naszej wspólnej radosnej i pysznej podróży…
www.fukafe.pl |
_________________ www.fukafe.pl |
|
|
|
 |
light sensitive
Veg przez duże V What next big sky

Pomogła: 11 razy Wiek: 44 Posty: 1566 Skąd: z kąta
|
Wysłany: 2012-01-19, 22:36
|
|
|
surfujac po necie znalazlam.
http://avocado.info.pl/
znacie? polecacie? jakbym byla przejazdem. |
_________________ „Jeśli wskutek nadmiernego jedzenia utkniesz w drzwiach frontowych czyjegoś domku, będziesz zmuszony pozwolić swemu gospodarzowi używać twoich tylnych łapek zamiast wieszaka na ręczniki. Cóż, tak to bywa.” |
|
|
|
 |
sincerity
Veg Do Potęgi

|
Wysłany: 2012-01-20, 09:24
|
|
|
Znam zarówno jedzenie, jak i samych twórców. Polecam gorąco, naprawdę fajne rzeczy robią. |
_________________ Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.
 |
|
|
|
 |
krzysztof
Veg Do Potęgi

|
|
|
|
 |
olotasak
Veg nad Vegami

|
Wysłany: 2012-02-02, 08:07
|
|
|
http://nauka.trojmiasto.p...-imp263948.html
data: 5 lutego 2012 (niedziela)
godzina: 14:00
miejsce: Fukafe
adres: Gdańsk, Olejarna 2 (Galeria Pionova)
bilety:
w schowku dodaj do schowka wybieram się (0)
fukafe & frends (f&f) zapraszają na pierwszą odsłonę cyklu BuSzuJemy! Przynosimy pokarmy (bezmięsne i bez nabiałowe), talerzyk + widelec, gotówkę, kupujemy, jemy i wspieramy. (goście bez pokarmu również mile widziani.
Cykl rozpoczynamy z Marianną i 3 konikami, które dzięki Niej i jej Przyjaciołom nie skończyły na półce sklepowej. Marianna dała im Dom i potrzebuje wsparcia. Fundusze ze sprzedaży przyniesionych posiłków, przekazane zostaną do rąk opiekunki na rzecz podopiecznych (zakup siana). Ich historię i pozytywny ale jednak trudny ciąg dalszy, będzie można usłyszeć w najbliższą niedzielę 05.02.2012 w fukafe ul. Olejarna 2 Gdańsk. Będzie można wspomóc i dowiedzieć się jak dalej pomóc. Historia w skrócie: "konie miały trafić pod nóż. Jeden ze względu na kontuzję, pozostałe z premedytacją chowane na rzeź.
Wykupu odbywał się siłami Dobrych Ludzi: zbieranie datków, aukcje allegro, samodzielna wycinka drzew na ogrodzenie itp. Potrzebni są teraz chętni, którzy przyjeżdżaliby regularnie i opiekowali się końmi, z czasem jeździły na nich, czasem kupiły worek owsa czy siana."
W niedzielę zbieramy również suchy chleb - dla konia. |
_________________ www.fukafe.pl |
|
|
|
 |
WitchMig
Mały Veg

|
Wysłany: 2012-03-30, 22:03
|
|
|
Cześć Byłby ktoś chętny spotkać się w gronie wegetarian/wegan? Pogoda ładna, może by zrobić jakiś piknik...? |
|
|
|
 |
agusiczka
Mały Veg agusiczka

|
Wysłany: 2012-09-26, 08:41
|
|
|
Witam wszystkich. Właśnie zapisałam się portalu. Jestem weganką z Gdyni i bardzo chętnie poznałabym kogoś z podobnymi upodobaniami kulinarnymi
Od razu skorzystam z okazji i chciałabym was prosić o przysługę. Jak wiecie 1 października jest Międzynarodowy Dzień Wegetarianizmu i z tej okazji od Fundacji Viva! dostałam parę ulotek. Czy jest ktoś chętny aby pomóc mi je porozdawać? ja przewaznie roznoszę je po Green wayach i po sklepach indyjskich. |
|
|
|
 |
sopocianka
Gość
|
Wysłany: 2012-10-13, 18:19
|
|
|
Cześć!
Niestety się spóźniłam na Dzień Wegetarianizmu, ale może zorganizujemy cosik z okazji powoli zbliżającego się Dnia Ryby (20 grudnia)?? Bardzo, bardzo bym chciała poznać kilkoro (albo kilkanaścioro, czemu nie? ) wege z Trójmiasta.
Parę lat temu miałam super wege kółeczko znajomych, ale rozpierzchli się po świecie... Marzę, by utworzyć nowe.
|
|
|
|
 |
sopocianka
Veg Dojrzały

|
Wysłany: 2012-10-13, 18:25
|
|
|
Zgłaszajcie się ludziska, urządzimy sobie zapoznawczą wegekolację
WitchMig, Agusiczka, jesteście chętni/chętne? |
_________________ Zapraszam do mojego bloga: http://cieciorka.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
red.avocado
świerzak
|
Wysłany: 2012-10-16, 12:16
|
|
|
...chyba tu najlepiej się przedstawić i powiedzieć "Witajcie"
Paulina z Gdańska -raczkujący weg |
|
|
|
 |
Surri
Żona Admina Pizdata

Pomogła: 78 razy Wiek: 35 Posty: 11327 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2012-10-16, 12:32
|
|
|
A jeszcze lepiej
Tutaj |
_________________ Śpieszmy się kochać mężczyzn oni tak szybko tyją!
Połykaj z Surri
 |
|
|
|
 |
sopocianka
Veg Dojrzały

|
Wysłany: 2012-10-16, 15:02
|
|
|
Już się kiedyś witałam |
_________________ Zapraszam do mojego bloga: http://cieciorka.blogspot.com/ |
Ostatnio zmieniony przez sopocianka 2012-10-16, 15:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kuku
Natchniony Veg

|
Wysłany: 2012-12-14, 18:43
|
|
|
Ja przeniesiona z Krakowa w okolice Trójmiasta. |