freeganie |
Autor |
Wiadomość |
krychu
Mały Veg dziennikarz

|
Wysłany: 2009-07-07, 13:33 Freeganie
|
|
|
Witam,
chciałem zrobić reprotaż o idei freeganizmu i dniu z życia freegan. Szukam kontaktu do kogoś, kto mógłby mi pomóc. Za wszelka pomoc byłbym bardzo wdzięczny. materiał dla TVN Warszawa.
Z góry dzięki,
Krystian Andrzejewski
tel. 510 166 731
gg: 4963448 |
|
|
|
 |
krychu
Mały Veg dziennikarz

|
Wysłany: 2009-07-07, 13:46 freeganie
|
|
|
Cześć, jestem zielonkawy w temacie - jakie miejsca w Warszawie odwiedzają freeganie?
Pozdrawiam,
Krystian
gg:4963448 |
Ostatnio zmieniony przez krychu 2009-07-07, 13:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
piotrek
Ostoja Wiedzy

|
Wysłany: 2009-07-07, 23:20
|
|
|
niestety nie pomoge za bardzo ale fajnie by bylo zeby reportaz skupil sie bardziej na problemie konsumpcjonizmu niz na freeganizmie jako sensacji dla szarych mas.
nie wiem jak z tym jest w warszawie ale w londynie da sie zdobyc calkiem niezle jedzonko. sklepy wyrzucaja np jedzenie w uszkodzonych opakowaniach (np zgnieciona puszka), owoce nadal nadajace sie do jedzenia ale lekko nadduszone lub przejzale lub produkty z uplywajacym terminem przydatnosci (nadal nadajace sie do jedzenia).
dobrze tez zeby poruszyc idee squatingu, ktora jest mocno powiazana z freeganizmem. aktualnie squaty w polsce maja niepewna pszyszlosc. szczegolnie elba i rozbrat. zakaźny w moim miescie tez ma byc wyburzony tego lata
oczywiscie squaters nie musi byc freeganem - to tak na marginesie - zeby nie bylo, ze wszyscy squatersi jedza ze smietnikow |
|
 |
krychu
Mały Veg dziennikarz

|
Wysłany: 2009-07-08, 09:45
|
|
|
Wiadomo, zawsze musi być punkt zaczepienia, w tym wypadkiem są to freeganie. Oczywiście ich postawa i poglądy odpowiadają temu co piszesz. Temat jest ciekawy, ale bez chociaż jedej chętnej osoby upadnie. |
|
|
|
 |
krzysztof
Veg Do Potęgi

|
|
|
|
 |
krychu
Mały Veg dziennikarz

|
Wysłany: 2009-07-08, 11:06
|
|
|
Dzięki:), już sie oswieciłem tym artykułem oraz kilkoma innymi, ale nadal szukam kontaktu...
[ Dodano: 2009-07-08, 12:09 ]
Hmm... pojadę z moim problem chyba do squatu Elba... Co Wy na to? |
|
|
|
 |
fuego
Veg nad Vegami

|
|
|
|
 |
bla bla bla
Mały Veg

|
|
|
|
 |
studentkaa
Mały Veg

|
Wysłany: 2009-10-31, 15:45
|
|
|
Witam Ja również poszukuje osoby z którą mogłabym porozmawiać na temat freeganizmu. Jestem studentką socjologii i piszę pracę o problemie konsumpcjonizmu. Liczę na jakąś odpowiedź i będę bardzo wdzięczna...
tel 512 541 917
e-mail: ania4114@onet.eu |
|
|
|
 |
Tempeh-Starter
Łamacz Klawiatur aktywny zarodnik

|
Wysłany: 2009-10-31, 17:55
|
|
|
popełniłem kiedyś taki krótki tekst o freeganach - całkiem zieloni w temacie mogą sobie trochę rozjaśnić
Zupełnie Za Free
na końcu tekstu link |
_________________ RÓB SOBIE TEMPEH
 |
|
|
|
 |
studentkaa
Mały Veg

|
Wysłany: 2009-10-31, 18:15
|
|
|
dzięki i za to, ale nadal potrzebuję z kimś przeprowadzić swego rodzaju wywiad pozdrawiam |
|
|
|
 |
amfibola
Mały Veg

|
Wysłany: 2009-11-01, 16:36
|
|
|
a z krakowa są jacyś freeganie?
tak w ogóle to znajomi mówią, że uprawiam menelgame na żywo |
|
|
|
 |
studentkaa
Mały Veg

|
Wysłany: 2009-11-02, 18:11
|
|
|
Heh, a czy może ktoś zna takie osoby ?? Naprawdę bardzo mi na tym zależy |
|
|
|
 |
tirtiliszka
świerzak
|
Wysłany: 2009-11-02, 22:12
|
|
|
Witam!
Jestem w trakcie tworzenia pracy magisterskiej w ASP. Tematem jest Freeganizm i nadmierna konsumpcja.
Czy znacie miejsca w internecie, gdzie moge znalezc informacje o tym ruchu?
Interesuja mnie glownie zdjecia, badz tez ewentualna "zbiorka" jezeli takie organizujecie, w trakcie ktorej chcialabym zrobic wlasne ujecia tematu. W zamian moglabym przekazac gotowe plakaty dyplomowe na potrzeby kampanii promocyjnej freeganizmu (jezeli taka jest planowana)
Wszelkie info prosze przesylac na maila: tirtiliszka@yahoo.com
Pozdrawiam
monikA |
|
|
|
 |
Tempeh-Starter
Łamacz Klawiatur aktywny zarodnik

|
|
|