|
Veg - Wegetarianizm / Weganizm
Forum dla Weg(etari)an
|
Witam:)! |
Autor |
Wiadomość |
Angienatelka
Veg nad Vegami go raw vegan:)!

Pomogła: 1 raz Posty: 167 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-03-01, 21:39 Witam:)!
|
|
|
Witam serdecznie i cieplutko:)
No coz, nazywam sie Agata i mam 15 lat, takze jestem jeszcze dzieciakiem:). Od 4 lat jestem wegetarianka, od 1,5 roku weganka i teraz od 2 dni witarianka. Weganizm nie spelnil moich oczekiwan i czulam sie na nim niespelniona. Teraz od 2 dni bedac na diecie witarianskiej czuje, ze to jest to:)
Raw zamierzam byc tak w 80-90 %, poniewaz bardzo lubie smak parowanych brokulow i czasami (w okresie grillowym:)) ziemniaki z ogniska wiec raz na jakis czas bede ulegac pokusie.
Generalnie troche sie tez boje - ze tragicznie schudne, ze bede miec niedobory (ale to normalka, z weganizmem tez tak bylo).
W mojej diecie beda dominowac kielki (pszenicy kamut i orkiszu, gryki, rzezuchy, lucerny, fasolki mung, ciecierzycy, rzodkiewki, brokula i wszystko co mi w lapke wpadnie), suszone owoce (organiczne), owoce, surowe warzywa oraz sporadycznie fermentowane produkty sojowe, nasiona, orzechy i oleje raw.
Zakupilam juz sokowirowke (i pije codziennie swiezy soczek z marchewki:) pycha!), kielkownice, blender oraz mlynek do kawy. Moim marzeniem jest dehydrator, ale to na razie niestety marzenie.
mam nadzieje, ze milo mnie przyjmiecie do grona, pomimo zem dzieciak oraz, ze wiele sie od Was naucze i przepedze daleko moja obawe przed tym swietnym stylem zycia.
Pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
 |
Surri
Żona Admina Pizdata

Pomogła: 78 razy Wiek: 35 Posty: 11327 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2010-03-01, 21:43
|
|
|
Witaj na Vegu Angienatelka
Przepędzaj obawy i czuj się tu dobrze |
_________________ Śpieszmy się kochać mężczyzn oni tak szybko tyją!
Połykaj z Surri
 |
|
|
|
 |
sincerity
Veg Do Potęgi

|
Wysłany: 2010-03-01, 23:29
|
|
|
Angienatelka napisał/a: | mam 15 lat Od 4 lat jestem wegetarianka, od 1,5 roku weganka i teraz od 2 dni witarianka. | Ja to robię z każdą małą zmianą podchody jak do jeża, a ta tutaj pach, pach i witarianka w 15. roku życia. Zdołowałam się. Idę w kąt. Wcześniej już miałam krótkie chwile załamań gdy czytałam Twoje posty w "co dzisiaj jedliśmy".
Gratulacje i powodzenia na nowej drodze życia
Angienatelka napisał/a: | Moim marzeniem jest dehydrator | Śmiem twierdzić, że większość Twoich rówieśników nie podziela Twoich marzeń
Jestem pod wrażeniem, serio, serio. Tak trzymaj. |
_________________ Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.
 |
|
|
|
 |
Hate
Mentor Pull The Plug

|
|
|
|
 |
hannah_9
Ostoja Wiedzy Zabłąkana owca

Pomogła: 1 raz Wiek: 38 Posty: 592 Skąd: Londyn
|
Wysłany: 2010-03-02, 16:18
|
|
|
Witaj Angienatelka!
Super ze dolaczylas do forum i jeszcze lepiej ze jestes chodzacym przykladem madrosci dla rowiesnikow [i nie tylko]!
Yeah!
|
_________________ It's not all about you...but it's where it all starts. |
Ostatnio zmieniony przez hannah_9 2010-03-02, 16:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JAgniecha
Veg Do Potęgi Go Vegan!

Pomogła: 5 razy Wiek: 39 Posty: 2510 Skąd: z Polski...
|
Wysłany: 2010-03-02, 21:11
|
|
|
Angienatelka, dziewuszko mila- witaj! |
_________________ Time not important.
Only life important. |
|
|
|
 |
Jędruś
Veg przez duże V

|
Wysłany: 2010-03-03, 07:43
|
|
|
Witam Angienatelka
15 lat dla dziewczyny to już nie dziecko lecz latorośl.
Pozdr.
Jędruś wegano-witarianin + B12
Zwolennik soku marchewkowego własnej roboty
NO spam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|