|
Veg - Wegetarianizm / Weganizm
Forum dla Weg(etari)an
|
Witam serdecznie! |
Autor |
Wiadomość |
renarde
Mały Veg

|
Wysłany: 2010-05-10, 13:23 Witam serdecznie!
|
|
|
Witam Wszystkich serdecznie!
Od jakiegoś czasu razem z Mężem szukamy odpowiedniej dla nas diety. Oboje intensywnie ćwiczymy siłowo i aerobowo więc zależy nam na utrzymaniu odpowiedniego poziomu energii
Odrzuciliśmy produkty przetworzone, na zimę zaopatrzyliśmy się w wielką zamrażarkę pełną owoców, które dodajemy do jogurtu który sama robię z wiejskiego mleka.
Z czasem okazało się, że większość tego co jemy jest surowe i dopiero wtedy zaczęłam szukać jakiś informacji na temat ludzi, którzy odżywiają się w podobny sposób.
Jak dobrze doczytałam nie jesteśmy witarianami, gdyż wciąż spożywamy jajka, ryby i nabiał, ale nie wykluczone, że z czasem i z tego zrezygnujemy.
Szczerze mówiąc nie podchodziłam do tej diety tak ambitnie i nie brałam pod uwagę przyrządzania potraw w stylu raw, dlatego jestem trochę zagubiona w natłoku informacji
Okazuje się, że temat jest bardziej fascynujący niż myślałam
Cieszę się, że znalazłam to forum i tylu doświadczonych witarian.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Luca
Mały Veg 100% Raw

|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|