|
Veg - Wegetarianizm / Weganizm
Forum dla Weg(etari)an
|
Drapieżnictwo okiem wegetarianina |
Autor |
Wiadomość |
Alispo
Veg Do Potęgi

Pomogła: 16 razy Wiek: 39 Posty: 3461 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-10-11, 00:09
|
|
|
czemu?Bo przyroda to naczynia polaczone..jedno nie istnieje bez drugiego.. |
_________________ http://onlyonesolution.org |
|
|
|
 |
Tequilla
Veg Do Potęgi wujek dobra rata

|
Wysłany: 2011-10-11, 00:27
|
|
|
Ech ciekawa dyskusja zmierzająca powolutku w stronę science fiction...
Dla mnie tygrys jest elementem natury. Naturalnym regulatorem stworzonym przez przyrodę. W przeciwieństwie do rzeźni. Tygrys nie ma wyboru, albo zdechnie, albo będzie zabijał. Gdyby ludzie byli stricte mięsożerni to w ogóle nie byłoby takiego forum. Może byłoby zrzeszenie ludzi popierających jak najmniej brutalny ubój, dobre warunki hodowli.. ale nie byłoby wegetarian.
Zabijmy mięsożerców tej planety i rozpieprzmy cały ekosystem - bo się rozpieprzy bez dwóch zdań. Czy szkoda mi gazeli zabijanej przez lwa? Szkoda, ale wiem, że lew nie ma wyjścia. Jest jakiś cel jego istnienia, jakiś cel jego zabijania i nie chodzi o jakąś metafizykę, tylko regulację. W jedzeniu mięsa przez ludzi nie ma żadnego celu poza zaspokojeniem przyjemności. Niczego to nie reguluje ( chociaż myśliwi twierdzą co innego ) |
_________________ rzułta rzaba rzarła rzur
cat bless you
 |
Ostatnio zmieniony przez Tequilla 2011-10-11, 00:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
veganna
Mały Veg

|
Wysłany: 2011-10-19, 11:11
|
|
|
[ Dodano: 2010-08-28, 08:59 ]
Cytat: | Ja po przejściu na wegetarianizm pozbyłem się swojego kota i psa |
Za to powinni ci dać nagrodę Nobla w dziedzinie empatii |
Ostatnio zmieniony przez taffit 2011-10-19, 14:43, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|