rosnę!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
żabka77
Veg Niebanalny

Pomogła: 2 razy Wiek: 33 Posty: 90 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 2010-09-05, 13:56 rosnę!!!!!
|
|
|
parę dni temu kupując jesienne buty okazało się że moja stopa już nie wchodzi w 40-stkę
zignorowałabym ten fakt gdyby nie to że...
dzisiaj przeżyłam kolejne zaskoczenie w Triumph-ie, mój biust zaczął wymagać 70C a nie 70B jak do tej pory.
i czemu to przypisać?....
Wam też coś rośnie?.... |
|
|
|
 |
vanityy
Veg Do Potęgi

Pomogła: 4 razy Wiek: 29 Posty: 2343 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-09-05, 14:06
|
|
|
mi stopa, z 38 na 39 ;/ a mam 19 lat wiec juz chyba nie powinny |
_________________ - Tatooo. a gdzie sa ludzie? - pyta mały yeti
- Ludzie się skończyły - jedz dżem.
Można pogłaskać naszego królika i nadać mu imię. Królik ma to w dupie a państwu będzie miło |
|
|
|
 |
an
Veg Do Potęgi UCZCIWOŚĆ ponad TWA

Pomogła: 36 razy Posty: 2793 Skąd: Lond
|
Wysłany: 2010-09-05, 16:10 Re: rosnę!!!!!
|
|
|
żabka77 napisał/a: | parę dni temu kupując jesienne buty okazało się że moja stopa już nie wchodzi w 40-stkę
zignorowałabym ten fakt gdyby nie to że...
dzisiaj przeżyłam kolejne zaskoczenie w Triumph-ie, mój biust zaczął wymagać 70C a nie 70B jak do tej pory.
i czemu to przypisać?....
Wam też coś rośnie?.... |
Z biustem to raczej nic dziwnego - moze sie jeszcze powiékszac :p a moze sié tez zmniejszac - ogólnie jak sié przybiera kilogramów i lub je traci
Hormony maja wplyw (np antykoncepcja, albo wlasnie tkanka tluszczowa - która tez powoduje produkcjé hormonów).
Jesli o rozmiar stopy chodzi, to chyba rzadsze. |
_________________ Koniecznie zainteresuj się swoją witaminą B12 (i zależną od niej homocysteiną)
oraz kwasami tł. omega-3, witaminą D i ferrytyną!
http://www.youtube.com/wa...E&feature=share Rewelacyjny wykład naukowy o wierzeniach, cudach, religii, moralności ...
.... http://www.youtube.com/wa...feature=related |
|
|
|
 |
Ines
Veg nad Vegami

Pomogła: 6 razy Posty: 189
|
Wysłany: 2010-09-05, 17:34
|
|
|
Nie wiem, ile masz lat, ale generalnie ludzie rosna do 25-go roku zycia. Może dostarczasz nadmiar wapnia i rosną Ci kości? (to tylko hipoteza;] |
_________________ Przepisy na zielone koktajle http://vitalia.pl/index.p.../430/offsetk/18 |
|
|
|
 |
va [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-05, 21:30
|
|
|
albo sklep z inną rozmiarówką |
Ostatnio zmieniony przez va 2010-09-05, 21:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Krowa
Veg Do Potęgi krowa

Pomogła: 17 razy Wiek: 36 Posty: 2348 Skąd: KRK
|
Wysłany: 2010-09-07, 07:49
|
|
|
też tak sądzę, sieci strasznie kombinują z rozmiarami, szczególnie ciuchów, ale przy butach też to się zdarza.
Od liceum zawsze kupowałam 40, teraz 39 mam często za luźne. A zdarza się też, że muszę kupić 41 bo 40 za małe. |
_________________ Wyszukany Smak
Wyszukany Smak na Facebooku |
|
|
|
 |
vanityy
Veg Do Potęgi

Pomogła: 4 razy Wiek: 29 Posty: 2343 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-09-07, 09:47
|
|
|
Tylko ze u mnie to był ten sam sklep i ta sama marka no ale nie wiem. |
_________________ - Tatooo. a gdzie sa ludzie? - pyta mały yeti
- Ludzie się skończyły - jedz dżem.
Można pogłaskać naszego królika i nadać mu imię. Królik ma to w dupie a państwu będzie miło |
|
|
|
 |
cudzinka [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-09, 12:40
|
|
|
Znany jest fakt, że w czasie ciąży rosną (mogą rosnąć) stopy, a to ze względu na zwiększającą się masę ciała. Jeśli nie jesteś w ciąży i nie przybierasz na wadze, to trzeba ten przyrost położyć na karb młodzieńczego rośnięcia.
Biust w dużej mierze jest magazynem tłuszczu, tłuszcz jest zaś magazynem hormonów. Jeśli w Twoim pożywieniu jest sporo soi, która wszak bogata jest w fitoestrogeny, może to wpływać na rozmiar piersi. |
|
|
|
 |
va [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-09, 22:43
|
|
|
to ja od dzisiaj zaczynam wcinać soję jak powietrze |
|
|
|
 |
żabka77
Veg Niebanalny

|
Wysłany: 2010-09-10, 16:43
|
|
|
nie jestem w ciąży i jakiegoś dużego przyrostu tłuszczu w innych partiach ciała nie obserwuję nie zwiększył mi się obwód pod biustem więc dobra nasza rozmiar zawsze miałam B i to takie w mojej ocenie skromne B.
coś chyba jest z tymi fitoestrogenami, bo zaczęłam wcinać mega ilości siemienia lnianego i słonecznika które są dobrym zródłem jak twierdzi google.
no cóż, ostrożnie z dietą witariańską, zachodzi ryzyko że zaczniecie pięknieć w oczach |
|
|
|
 |
an

|
Wysłany: 2010-09-11, 15:57
|
|
|
żabka77 napisał/a: | nie jestem w ciąży i jakiegoś dużego przyrostu tłuszczu w innych partiach ciała nie obserwuję nie zwiększył mi się obwód pod biustem więc dobra nasza rozmiar zawsze miałam B i to takie w mojej ocenie skromne B.
coś chyba jest z tymi fitoestrogenami, bo zaczęłam wcinać mega ilości siemienia lnianego i słonecznika które są dobrym zródłem jak twierdzi google.
no cóż, ostrożnie z dietą witariańską, zachodzi ryzyko że zaczniecie pięknieć w oczach |
To nie muszi byc spowodowane fitoestrogenami - siemie, slonecznik (czy np orzechy) to bardzo kaloryczne pozywienie, ktore dodaje masy ciala. |
_________________ Koniecznie zainteresuj się swoją witaminą B12 (i zależną od niej homocysteiną)
http://www.youtube.com/wa...E&feature=share Rewelacyjny wykład naukowy o wierzeniach, cudach, religii, moralności ...
|
|
|
 |
żabka77
Veg Niebanalny

|
Wysłany: 2010-09-11, 18:41
|
|
|
Cytat: | siemie, slonecznik (czy np orzechy) to bardzo kaloryczne pozywienie |
w jedzeniu chyba właśnie o to chodzi żeby zawierało kalorie nie promujmy tutaj anorektycznych wzorców że jak coś jest kaloryczne to jest złe
oczywiście gorzej jak jest tych kalorii w nadmiarze ale ja dziennie nie przekraczam 1800-2000 kcal. |
Ostatnio zmieniony przez żabka77 2010-09-11, 18:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
an

|
Wysłany: 2010-09-12, 16:10
|
|
|
żabka77 napisał/a: | Cytat: | siemie, slonecznik (czy np orzechy) to bardzo kaloryczne pozywienie |
w jedzeniu chyba właśnie o to chodzi żeby zawierało kalorie nie promujmy tutaj anorektycznych wzorców że jak coś jest kaloryczne to jest złe
oczywiście gorzej jak jest tych kalorii w nadmiarze ale ja dziennie nie przekraczam 1800-2000 kcal. |
Chyba zle mnie zrozumialas
Nie wiem kto i gdzie promowal anorektyczne wzorce ...
Nie mam nioc przeciwko temu pozywieniu. To jedno.
Drugie - to ze pozywienie ma miec kalorie to chyba normalne, chociaz fakt, ze sa produkty mniej i bardziej kaloryczne
Nie mozna jesc wylácznie tych wysokokalorycznych, bo nadwaga pojawi sié bardzo szybko Co nie znaczy, ze nalezy ich unikac ! |
|
|
|
 |
kasiula
Veg Dojrzały

|
Wysłany: 2010-11-10, 12:16
|
|
|
martwicie się rozmiarem w tą czy w tą? jeden rozmiar to niedużo. ja mam 180cm i ciągle rosnę, to jest problem |
|
|
|
 |
|