Pomogła: 11 razy Wiek: 44 Posty: 1566 Skąd: z kąta
Wysłany: 2012-06-17, 21:44
zajecia sa modulowe. Nie spotkam juz tego prowadzacego do konca studiow.
Mnie nie interesuja jego pobudki, ani "prawdziwe oblicze". Oczekiwalabym rzeczowych argumentow / dyskusji, ale przyznaje ze na zajeciach nie czulam sie zbyt silna zeby ten wątek pociągnąc i obronic swoje przekonania.
_________________ „Jeśli wskutek nadmiernego jedzenia utkniesz w drzwiach frontowych czyjegoś domku, będziesz zmuszony pozwolić swemu gospodarzowi używać twoich tylnych łapek zamiast wieszaka na ręczniki. Cóż, tak to bywa.”
Zawsze można spróbować.
Niewielkie coś może pociągnąć za sobą lawinę.
Może gdybyś spróbowała to inni ludzie stali by się bardziej odważni i ci którzy są podobnego zdania jak Twoje mogli by Cię wspomóc nawet pozytywnym myśleniem.
Solidne argumenty lepiej mieć przygotowane na zaś (na przyszłość).
Ostatnio spotkałem człowieka, który dorabiał się chyba w Szwecji pracując w ... elektrowni atomowej. Opowiadał, że domy i wszystko normalnie funkcjonuje tam w odległości 500 m od elektrowni i wszystko jest ok.
Wspomniałem o Fukushimie i japońskiej teoretycznej solidności i niezawodności. On mi na to, że tam wstrząsy itp. Odechciało mi się gadać. Szczurzy pęd za kasą bardzo ogłupia ludzi.
Ciekawe kiedy jacyś muzułmańscy terroryści zrobią tam jakąś "awarię" ?
Pomogła: 17 razy Wiek: 29 Posty: 1686 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2012-06-19, 13:13
Tosiek napisał/a:
Ostatnio spotkałem człowieka, który dorabiał się chyba w Szwecji pracując w ... elektrowni atomowej. Opowiadał, że domy i wszystko normalnie funkcjonuje tam w odległości 500 m od elektrowni i wszystko jest ok.
Wspomniałem o Fukushimie i japońskiej teoretycznej solidności i niezawodności. On mi na to, że tam wstrząsy itp. Odechciało mi się gadać. Szczurzy pęd za kasą bardzo ogłupia ludzi.
Ciekawe kiedy jacyś muzułmańscy terroryści zrobią tam jakąś "awarię" ?
Do takich ludzi najlepiej przemawia argument jakości. Jak wiadomo Polska będzie cięła koszty jak się da co widać przy autostradach i stadionach teraz. Chcemy kolejne firmy zbankrutować i ryzykować nie wywiązanie się ze standardów?
_________________ "Kto oburza się na Hitlera, że traktował narody, które chciało mu się nazwać ''minderwertig'', tak jak my traktujemy zwierzęta, niech nie traktuje sam zwierząt tak jak Hitler ludzi!" - Hugo Steinhaus
Ładnie to wyciszone było/jest. Gdyby nie ten koleś (oczywiście prawilnie narodowo- patriotycznie ześwirowany, przeginający w straszeniu nas Ameryką, wietrzący spiski i nadchodzące apokalipsy na naród polski; no ale złotousty (aktor w końcu) elokwentny,z piękną dykcją, z dużą wiedzą historyczną - wschodząca gwiazda prawicy) to bym o tym się nie dowiedział... Tu różowo styropianowo wyborczo-gazetowe PO ramie w ramię z PiS (i z jego tubami, w tym maryjnymi, medialnymi) jakby…
I dlaczego wegusie-ekolodzy (którzy to też świetnie znają się, jak wiemy, np. na gospodarce leśnej) tu milczą:
Wojciech Olszański, znany w Internecie pod pseudonimem "Aleksander Jabłonowski", opowiada historię dzielnych rolników ze wsi Żurawlów, którzy przez 400 dni bronili swej ziemi przed koncernem "Chevron".
To już offtop, ale tu grubo pojechał na temat ' "happeningu" w wykonaniu przewodniczącego Ruchu Autonomii Śląska - Jerzego Gorzelika'.
(w sumie to jakby nawoływanie do przemocy, balansuje facet na granicy, ten motyw z wbijaniem gwoździa do czapki(i głowy):
Ostatnio zmieniony przez Degon 2016-06-01, 18:47, w całości zmieniany 2 razy
Nie prawilnie narodowo-patriotycznie ześwirowany, tylko powielający ruską propagandę, z dużym prawdopodobieństwem agent. Do tego zwyczajnie gadający głupoty. Tutaj ładnie zaorany.
Ale nie da się ukryć - wschodząca gwiazda prawicy. Jak większość agresywnych pajaców mówiących po linii Kremla.
Ostatnio zmieniony przez powsinoga 2016-07-05, 05:32, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum